Meniu

Intrebari Frecvente / FAQ

1. Cum pot sa gasesc rapid o platforma disponibila pe BursaDeTractari.ro?

Pentru situatii de urgenta in trafic ai acces rapid si fara cont inregistrat prin accesarea butonului “CAUT TRACTARE” la cautarea unei autoplatforme de tractari / transport aproape de tine. Autoplatformele sunt afisate pe hartile noastre, in functie de distanta fata de tine, cu locatia lor curenta, in timp real. Ai acces imediat la toate datele de contact ale transportatorilor.

Foloseste optiunea de cautare a unei autoplatforme aproape de tine sau cauta in orice alta locatie doresti, in alt oras sau in alta zona. Aplica filtrele disponibile pentru ce fel de transport cauti, selecteaza greutatea in care se incadreaza vehiculul tau si foloseste celelalte filtre disponibile pentru a restrange cautarea.

Autoplatformele disponibile sunt afisate pe harta si in lista, cu pinul verde, daca transportatorul este liber sau cu pinul rosu, daca transportatorul este in acest moment ocupat. Ai acces la informatii detaliate despre autoplatforma selectata, in profil platforma si la informatii despre transportator, in profil companie.

2. Cine poate inregistra un cont pe BursaDeTractari.ro?

Orice utilizator persoana fizica, din Romania sau din strainatate, se poate inregistra pe BursaDeTractari, folosind numarul de telefon mobil si adresa de e-mail. Daca reprezinti o societate comerciala, dupa inregistrarea contului, vei accesa sectiunea setari a contului tau si vei completa datele solicitate pentru persoane juridice.

3. Cum ma inscriu pe BursaDeTractari.ro?

Inregistrarea este gratuita! Inregistreaza-te aici, completeaza datele tale, numarul de telefon mobil, adresa ta de e-mail si o parola. Primesti prin sms un cod de validare, transmis pe numarul de telefon indicat, cu care iti finalizezi inscrierea si ai acces imediat in contul tau.

Numarul de telefon si adresa de e-mail sunt unice pe BursaDeTractari.ro. Daca primesti o avertizare ca acestea sunt deja inscrise in sistem, poti accesa sectiunea intra in cont / recuperare parola sau ne poti scrie prin completarea formularului de contact disponibil in prima pagina.

4. Ai uitat numarul de telefon sau parola cu care te-ai inregistrat?

Daca ai uitat numarul de telefon cu care te-ai inregistrat sau in cazul in care nu mai ai acces la numarul respectiv, trebuie sa ne contactezi pentru verificarea datelor tale, prin formularul de contact aici. Daca ai uitat parola contului, o poti sa reseta accesand " Am uitat parola ". Imediat iti trimitem un cod de validare pentru resetare.

5. Accesul pe BursaDeTractari.ro este gratuit?

Da, accesul este gratuit pentru toti vizitatorii si utilizatorii inregistrati pe BursaDeTractari.ro: clienti si transportatori. Pentru companiile de transport, inregistrarea contului de transportator si utilizarea tuturor functiilor disponibile, inclusiv afisarea autoplatformelor pe hartile noastre este gratuita, pentru perioada de testare.

6. Cine este client pe BursaDeTractari.ro?

Clientul este persoana care are nevoie de serviciile de tractare / transport pe platforma. Clientii pot fi vizitatori, fara cont inregistrat sau utilizatori inregistrati. Pentru urgente in trafic, clientul fara cont inregistrat pe BursaDeTractari.ro poate accesa butonul “CAUT TRACTARE” pentru cautarea unei autoplatforme de tractari / transport in apropiere. Autoplatformele sunt afisate pe hartile noastre, in functie de distanta fata de tine, cu locatia lor curenta, in timp real. Ai acces imediat la toate datele de contact ale transportatorilor.

Clientul cu cont inregistrat pe BursaDeTractari.ro, este utilizatorul care a publicat cel putin un anunt pentru o cerere de transport. Publicarea anunturilor este gratuita si nelimitata! Clientul poate fi orice persoana fizica sau persoana juridica, din Romania sau din strainatate. Contul tau de client este creat automat, dupa publicarea anuntului.

7. Cum pot adauga un anunt pentru a solicita un transport?

Inregistreaza-te pe BursaDeTractari.ro, intra aici in sectiunea adauga anunt, completeaza informatiile pentru transportul de catre ai nevoie, anuntul tau va fi imediat publicat si contul tau de client va fi automat creat. Dupa adaugarea anuntului tau, acesta va fi afisat cu locatia de incarcare si detaliile indicate in anunt, in hartile si listele din pagina dedicata transportatorilor. Transportatorii inregistrati iti pot transmite oferte de pret pentru transportul solicitat, pe care le accesezi in sectiunea contul meu de client / oferte primite. Tu alegi transportatorul dorit si oferta potrivita!

8. Cum sa stabilesc pretul transportului din anunt?

In formularul disponibil pentru adaugarea anuntului tau, ai posibilitatea sa alegi cum vrei sa stabilesti pretul pentru transportul solicitat. Alege una dintre cele 3 optiuni: pretul transportatorului, pretul clientului si pret cu licitatie.

Pretul transportatorului este recomandat daca nu cunosti care este pretul transportului sau doresti sa primesti oferte de pret de la transportatori. Daca selectezi aceasta varianta, dupa publicarea anuntului, vei primi in contul tau oferte de la transportatorii interesati. Tu alegi transportatorul dorit si oferta potrivita.

Pretul clientului este recomandat daca ai stabilit un buget fix pentru transportul solicitat. Selecteaza pretul clientului si dupa publicarea anuntului vei fi contactat telefonic de catre transportatorii interesati. Tu alegi transportatorul dorit.

Pretul cu licitatie este recomandat daca doresti sa obtii un pret de transport mai mic decat pretul normal. Daca alegi sa publici un anunt cu licitatie, vei indica un pret de pornire. Dupa publicare, transportatorii interesati iti pot oferta un pret mai mic decat cea mai ieftina oferta primita pana in acel moment pentru anuntul tau. Oferte le primesti in contul tau si vei alege chiar tu transportatorul dorit si oferta potrivita.

9. Cat timp este valabil anuntul adaugat?

Anuntul adaugat este valabil pana la data maxima de incarcare pe care ai publicat-o. De exemplu, daca ai stabilit data de incarcare 01.03.2021 si perioada de incarcare 10 zile, anuntul va expira la data de 11.03 ora 23:59.

Data maxima de incarcare pe care o poti stabili este de 30 zile, incepand din momentul publicarii. Data poate fi fixa sau poti adauga o perioada de incarcare de maxim 10 zile, deci anuntul tau poate fi valabil maxim 40 de zile. Daca transportul nu s-a efectuat in perioada publicata si anuntul expira, poti modifica data sau perioada de incarcare. Valabilitatea anuntului tau se prelungeste automat.

10. Daca sterg anuntul publicat mai am acces la ofertele primite?

Poti dezactiva anunturile publicate si le poti sterge. Numai anunturile dezactivate pot fi reactivate si ai acces la ofertele / licitatiile primite.

Cine este transportator pe BursaDeTractari.ro? Transportatorii sunt companiile de tractari si transport vehicule si utilaje, care sunt inregistrate pe BursaDeTractari.ro si validate de catre moderatorii nostri. Transportatorii validati sunt numai persoane juridice cu sediul in Romania.

11. Cum pot sa inregistrez firma mea de transport?

Dupa ce te-ai inregistrat pe BursaDeTractari.ro, intra in contul tau si creeaza-ti gratuit cont de transportator aici. Este simplu si usor! Ai 3 pasi de completat: profilul de companie, adauga autoplatforma si adauga soferul. Informatiile completate si fotografiile incarcate vor fi validate de catre moderatorii nostri, in maxim 24 de ore. Dupa aprobarea contului de transportator, descarca aplicatia Bursa de Tractari Diver, conecteaza-te si clientii te vor gasi pe hartile transportatorilor si in listele de cautare.

12. Pot sa inscriu mai multe autoplatforme in contul meu de transportator?

Daca ai mai multe autoplatforme, le poti inregistra pe toate in cont, insa vei completa pentru fiecare cate un formular adauga autoplatforma aici. Fiecare autoplatforma inregistrata are un profil unic si va fi afisata individual pe hartile transportatorilor. Pentru fiecare autoplatforma vei adauga informatiile tehnice, in functie de dotarile pe care le are si vei adauga fotografii numai pentru autoplatforma pe care vrei sa o inscrii.

Prima autoplatforma adaugata in contul de transportator va fi aprobata impreuna cu profilul tau de companie. Poti adauga o a doua autoplatforma numai dupa aprobarea contului de transportator. Fiecare noua autoplatforma adaugata va fi aprobata de catre moderatorii nostri, in maxim 24 de ore.

13. Cum ma conectez in aplicatia pentru soferi Bursa de Tractari Driver?

Aplicatia mobila Bursa de Tractari Driver este destinata numai soferilor companiilor de transport inscrise pe BursaDeTractari.ro. Accesul in aplicatie se face pe baza de utilizator si parola. Contul de utilizator si parola sunt create de catre societatea de transport in sectiunea contul meu de transportator / aplicatie si soferi / adauga sofer.

14. Ce trebuie sa fac pentru a afisa autoplatforma mea pe harti?

Conecteaza-te in aplicatia Bursa de Tractari Driver cu numele de utilizator si parola pe care le-ai inscris pe BursaDeTractari.ro, in contul tau de transportator. Numai din contul de transportator poti creea utilizatorul si parola pentru acces in aplicatie. Asigura-te ca ai acces la internet si permite localizarea.

Selecteaza autoplatforma pe care vrei sa o afisezi pe harti si statusul “liber”, “ocupat” si "locatie fixa". Poti sa selectezi o anumita autoplatforma numai daca statusul ei este “nu lucrez”. Daca autoplatforma este folosita de alt sofer, acesta trebuie mai intai sa modifice statusul in “nu lucrez” si apoi tu poti selecta “liber” , “ocupat” si "locatie fixa".

15. Ce sunt creditele CBT?

Creditele Bursa de Tractari sunt monezi virtuale preplatite, denumite CBT. Transportatori inregistrati pe BursaDeTractari.ro primesc gratuit la inscriere un numar de 2000 CBT, pe care le pot folosi dupa expirarea perioadei de testare. 

Creditele achizitionate vor fi folosite in viitor pentru plata anumitor servicii disponibile pe BursaDeTractari.ro. In acest moment, toate functionalitatile sunt gratuite. Creditele nu pot fi transferate intre utilizatori si nu vor putea fi rascumpararte, daca acestea nu au fost folosite.

16. Cum se folosesc creditele CBT?

Creditele achizitionate de catre transportatorii inregistrati pe BursaDeTractari.ro sunt preplatite si vor fi consumate pentru anumite functionalitate pe viitor.