Meniu

Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII BURSADETRACTARI.RO

1) Preambul

Conditiile generale inscrise in termeni si conditii constituie acordul legal dintre vizatori si utilizatori bursadetractari.ro / bursadetractari.com si societatea BURSA DE TRACTARI SRL (denumita in continuare “Bursa de tractari”) cu privire regulile aplicabile publicului pentru accesarea, vizitarea si/sau utilizarea, in scopul pentru care au fost create, a platformei online si/sau a aplicatiilor utilitare mobile.

Platforma online Bursa de Tractari si aplicatiile mobile utilitare Bursa de Tractari sunt detinute in proprietate si administrate exclusiv de compania BURSA DE TRACTARI SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Str. Stefu Pompiliu, nr. 11, Oras Voluntari, jud. Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrul Comertului Ilfov sub nr. J23/4398/2020, avand CUI 43108155, fara atribut fiscal RO, avand obiect principal de activitate cod CAEN 6311 – prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe si date de contact e-mail: [email protected].

Platforma online Bursa de Tractari este accesibila si functioneaza la adresele URL: www.bursadetractari.ro si www.bursadetractari.com (denumita in continuare “platforma online”), iar aplicatiile utilitare mobile Bursa de Tractari (denumite in continuare “Aplicatii”) pot fi descarcate din Magazin Play, varianta pentru Android si din AppleStore, varianta pentru iOS.

Acesarea si utilizarea platformei online si a aplicatiilor mobile utilitare, inregistrarea unui cont de utilizator si/sau folosirea serviciilor furnizate, inclusiv prin accesarea motoarelor de cautare, prin publicarea de anunturi - cereri pentru transporturi sau prin publicarea informatiilor si datelor despre companiile de transport si platformele transportatorilor, inseamna acceptarea in totalitate si neconditionata a acestor Termeni si Conditii, de catre fiecare vizitator si utilizator in parte.

2) DEFINITII

Termenii folositi in cuprinsul prezentului document vor avea urmatorul inteles:

2.1. Bursa de Tractari este o platforma online creata exclusiv pentru domeniul transporturi auto / tractari auto, care permite afisarea pe hartile interactive, in timp real si static, atat a clientilor, cat si a platformelor transportatorilor. Bursa de Tractari a fost creata pentru a facilita accesul la transportul de vehicule, utilaje si marfuri generale, la serviciile de tractari auto si asistenta rutiera.

2.2. Platforma online Bursa de Tractari se refera la website-urile www.bursadetractari.ro si www.bursadetractari.com, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestora. Website-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre utilizatori ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.bursadetractari.ro si www.bursadetractari.com nu fac obiectul Termenilor si Conditiilor si nici nu intra in sfera acestei definitii.

2.3. Aplicatiile mobile Bursa de Tractari sunt aplicatiile utilitare mobile, destinate numai transportatorilor inscrisi in platforma online, aplicatii prin intermediul carora functioneaza listarea transportatorilor in hartile interactive disponibile. Aplicatiile utilitare mobile sunt disponibile pentru telefoane mobile care utilizeaza sistemele de operare Android si iOS si pot fi descarcate din Magazin Play si Apple Store.  

2.4. Administratorii Bursa de Tractari sunt persoanele desemnate de catre Bursa de Tractari, care administreaza platforma online si aplicatiile mobile utilitare, persoane special instruite pentru verificarea si moderarea continutului incarcat si/sau publicat de catre Utilizatori pe platforma online.

2.5. Vizitator este orice persoana fizica, persoana fizica autorizata sau persoana juridica, cu sediul in Romania sau in strainatate, care acceseaza ocazional serviciile publice furnizate de Bursa de Tractari sau care utilizeaza motoarele de cautare, fara a isi inregistra un cont propriu, persoana fiind interesata de datele, informatiile, anunturile si/sau transportatorii listati in continutul public al platformei online.

2.6. Utilizator este persoana care doreste sa utilizeze in orice mod oricare dintre serviciile Bursei de Tractari, avand acces la toate functionalitatile platformei online, prin crearea unui cont de utilizator. Utilizatorul poate fi orice persoana fizica, cu varsta minima de 18 ani, persoana fizica autorizata sau persoana juridica, care acceseaza gratuit sau contra cost serviciile publice sau private, furnizate prin intermediul platformei online sau al aplicatiilor mobile. Utilizatorii persoane fizice, reprezentanti ai persoanelor juridice, isi pot crea cont de companie, prin completarea datelor necesare in setari.

Utilizatorii inregistrati detin un cont propriu in platforma online, pe care il pot administra dupa cum considera: isi pot crea un cont de client si/sau un cont de transportator, pot adauga rating unui transportator sau pot cauta o anumita platforma pe harta transportatorilor. Utilizatorii persoane fizice pot avea numai cont de client, nu si cont de transportator. Utilizatorii persoane juridice pot avea atat cont de client, cat si cont de transportator, in acelasi timp.

2.7. Client este utilizatorul persoana fizica, cu varsta minima de 18 ani, persoana fizica autorizata sau persoana juridica, inregistrata in Bursa de Tractari cu un cont de client, care utilizeaza serviciile gratuite ale platformei online, fiind interesata de date si informatii despre companiile de transport sau despre platformele de transport afisate in timp real sau static pe harta, in vederea selectarii unei societati de transport sau interesata de publicarea unui anunt – cerere de transport, prin intermediul Website-ului. Se pot inscrie cu cont de client utilizatorii persoane fizice sau juridice, care au domiciliul sau sediul in Romania sau in strainatate.

2.8. Anunt este orice cerere de oferta publica lansata de Client, cu scopul de a fi publicata de catre Bursa de Tractari prin intermediul Website-ului, referitoare la solicitarea serviciilor de transport pentru unul sau mai multe vehicule sau bunuri de transportat. Anunturile Clientului sunt gratuite si vor fi publicate la cererea acestuia, inclusiv datele de contact inserate in anunt, atunci cand se solicita. Locatiile de incarcare si descarcare indicate in anunt vor fi afisate pe hartile interactive, astfel incat cererea de transport a Clientului va fi identificata si rezolvata mai rapid de catre Transportatorii inregistrati. 

2.9. Transportator este orice persoana juridica, inclusiv persoana fizica autorizata, inregistrata in Bursa de Tractari cu un cont de transportator, care utilizeaza serviciile gratuite sau preplatite ale platformei online, fiind interesat de publicitatea propriei companii si/sau de datele, informatiile, Anunturile clientilor si/sau serviciile de oferte si licitatii ale Bursei, in vederea selectarii unui potential client sau a ofertarii unui pret de transport, prin intermediul platformei online. Se pot inscrie cu cont de transportator, utilizatorii numai persoane fizice autorizate sau persoane juridice, cu sediul in Romania. Numai Transportatorii inscrisi in Bursa de Tractari vor avea acces la aplicatiile mobile utilitare.

2.10. Platforma transportator este orice vehicul de transport auto, utilaje sau marfuri generale specializat sau remorca de transport utilizat de catre transportator, pentru care acesta solicita afisarea in timp real a locatiei pe hartile interactive ale Bursei, in vederea vizualizarii acesteia de catre clientii interesati.

2.11. Contul meu este sectiunea proprie din platforma online, accesibila utilizatorilor inregistrati, pe care acestia o pot modifica si administra dupa cum doresc. Functionalitatile disponibile in contul meu, permit utilizatorilor: creearea contului de transportator si/sau client si acces in toate subsectiunile tipului de cont ales, inclusiv adaugarea de platforme si soferi pentru companiile de transport, adaugarea de anunturi – cereri de transport, cumpararea si utilizarea de credite (CBT), acordarea de evaluari companiilor de transport, urmarirea unei platforme de transportator, acces la informatiile din istoricul contului, la sectiunile favorite, notificari, setari, etc. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse in contul propriu sunt corecte, complete si actualizate.

2.12. Credite (CBT) sunt unitati virtuale de credit, denumite credite Bursa de Tractari, avand simbolul CBT, care vor fi primite gratuit de catre transportatori la inscrierea in platforma online, iar ulterior pot achizitionate contra cost de catre utilizatori, prin alegerea unuia dintre pachetele de credite disponibile, pentru a fi folosite pentru plata anumitor servicii disponibile in Bursa. Creditele nu pot fi transferate intre utilizatori si nu vor putea fi rascumpararte, daca acestea nu au fost folosite.   

3) SCOPUL PLATFORMEI ON-LINE SI AL APLICATIILOR UTILITARE MOBILE

3.1. Scopul platformei online si al aplicatiilor utilitare mobile este acela de a crea o comunitate de utilizatori interesati de cererile si ofertele disponibile in timp real in domeniul transporturilor de vehicule si utilaje, marfuri generale, tractari auto, asistenta rutiera.

3.2. Bursa de Tractari a fost creata si functioneaza pentru a facilita transferul rapid de informatii intre utilizatorii interesati, legaturile comerciale dintre clienti si transportatori, oferindu-le acestora multiple functionalitati utile si moderne, inclusiv posibilitatea de a se localiza si de a se vizualiza reciproc pe hartile interactive. In acest mod, orice utilizator al Bursei de Tractari poate gasi eficient si la pretul dorit ceea ce cauta, clientii pot vizualiza platformele disponibile in apropiere si pot obtine preturi de transport mai ieftine, iar transportatorii pot identifica cererile de transport in apropriere si pot oferta preturi pentru transporturile pe care le doresc, participand inclusiv la licitatiile de pret, prin intermediul unei platforme de servicii moderne puse la dispozitie de catre compania noastra.  

3.3. Scopul Termenilor si Conditii este acela de a reglementa contractual drepturile si obligatiile partilor contractuale, pe de o parte ale Furnizorului de servicii online, care este proprietarul exclusiv al platformei online si ale aplicatiilor utilitare mobile si, pe de alta parte, ale utilizatorilor Bursa de Tractari, de a reglementa conditiile de utilizare a platformei online si a aplicatiilor mobile utilitare, cu ocazia accesarii serviciilor puse la dispozitie de catre Furnizor.

3.4. Politica de confidentialitate si informatiile privind securitatea datelor utilizatorilor, disponibile la adresa bursadetractari.ro/politica-de-confidentialitate, fac parte integranta din contractul de prestari servicii, incheiat intre compania noastra si vizitatori / utilizatori, contract transpus in termeni si conditii.

3.5. Platforma online contine legaturi (“link-uri”) sau trimiteri catre alte website-uri/pagini web pentru utilizarea carora se vor aplica regulile specifice, astfel cum acestea sunt prevazute in cadrul  termenilor si conditiilor de utilizare specificate pe website-urile/paginile respective, Bursa de tractari nefiind raspunzatoare si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor website-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi (“link-uri”) sau trimiteri din acestea catre alte website-uri sau pagini web. Includerea acestor legaturi (“link-uri”) sau trimiteri in alte Website-uri este facuta de regula pentru ajutorul sau in interesul Utilizatorului. Intrucat Bursa de tractari nu poate garanta si controla informatiile prezente, cerute sau utilizate pe websiturile/paginile unor terti, la care se face trimitere pe Bursa, Utilizatorul acceseaza acele website-uri/pagini web si le foloseste produsele si/sau serviciile exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere.

3.6. Serviciile acordate prin intermediul platformei online si a aplicatiilor mobile respecta legislatia privind protectia si drepturile consumatorului, legislatia privind comert electronic, legislatia privind incheierea si executarea contractelor la distanta, legislatia privind protectia datelor cu caracter personal.

4) POLITICA DE CONFIDENTIALITATE si COOKIE-URI

Termenii de confidentialitate, informatii privind protectia datelor cu caracter personal si politica de cookie-uri sunt detaliati in sectiunea distincta pe care o gasiti aici Politica de confidentialitate si se aplica, de asemenea, accesului/vizitei dvs. pe Bursa de Tractari.

5) SECURITATEA CONTULUI

Sunteti de acord si intelegeti ca sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii contului, numelui de utilizator si parolei dvs. si pentru restrictionarea accesului la computerul sau dispozitivul dvs. De asemenea, sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile care au loc folosind contul si parola dvs.

6) LIMITAREA RASPUNDERII

6.1. Acest site si toate informatiile, continut si servicii digitale incluse sau puse la dispozitie prin intermediul platformei online, sunt oferite de administratorii Bursei de Tractari "ca atare", astfel cum sunt publicate de catre utilizatori si pe principiul "dupa cum sunt disponibile", daca nu se specifica altfel in scris.

6.2. Administratorii Bursei nu ofera garantii de niciun fel, explicite sau implicite, cu privire la veridicitatea informatiilor, continutului sau serviciilor digitale incluse realizate pe sau puse la dispozitie de acest site, cu exceptia cazului in care se prevede altfel in scris. Sunteti de acord in mod expres ca utilizarea acestei platforme online, inclusiv a datelor si informatiilor publicate se face pe riscul dumneavoastra.

6.3. Vizitatorii si utilizatorii accepta in mod expres ca orice pierdere sau deteriorare de orice fel care apare ca urmare a utilizarii oricarui continut al Beneficiarilor este trimisa, incarcata, descarcata, transmisa in flux, postata, afisata sau pusa la dispozitie sau accesata in alt mod prin utilizarea serviciilor, este responsabilitatea exclusiva a Beneficiarului si nu poate constitui temeiul niciunui fel de revendicare.

6.4. Vizitatorii si utilizatorii sunt informati ca Bursa de Tractari actioneaza ca un canal de publicitate, marketing si comunicatii pentru distribuirea online a informatiilor si datelor puse la dispozitie de catre utilizatori sai inregistrati, prin publicarea continutului cererilor de transport primite de la Clienti si a profilelor Transportatori. Utilizatorii raspund pentru continutul propriu publicat, pentru veridicitatea si corectitudinea datelor puse la dispozitie. Bursa de Tractari nu este responsabila pentru afisarea sau utilizarea necorespunzatoare a continutului acestor pagini de catre Vizitatori / Utilizatori.

6.5. Bursa de Tractari este o platforma online care faciliteaza publicitatea in domeniul transportului / tractarilor auto, prin afisarea in timp real sau in mod static a platformelor de transport, publicate de catre transportatori si a anunturilor – cereri de transport, publicate de catre clientii interesati.

6.6. Bursa de Tractari nu actioneaza pe platforma online ca utilizator in nume propriu, nici ca transportator si nici ca client, nu furnizeaza servicii de transport auto, asistenta rutiera sau servicii de logistica in domeniu.  Transportatorii inscrisi sau listati pe platforma online sunt persoane juridice independente, nu activeaza la cererea sau pe seama Bursei de Tractari, nu au calitatea contractanti, subcontractanti, parteneri, colaboratori, prepusi sau angajati ai Bursei de Tractari, astfel incat nu ne asumam niciun fel de responsabilitate cu privire la datele si informatiile pe care le publica, serviciile pe care le furnizeaza, tarifele pe care le practica si alte obligatii care apartin exclusiv contractului de transport.     

6.7. Administratorii Bursei de Tractari pot inchide, modifica, limita, suspenda sau intrerupe, total sau partial, temporar sau definitiv orice componenta a platformei online si/sau a aplicatiilor mobile, inclusiv disponibilitatea oricaror functii, in orice moment, fara a fi necesar acordul Vizitatorilor / Utilizatorilor. Administratorii Bursei de Tractari pot impune, de asemenea, fara a fi necesar consimtamantul Vizitatorilor / Utilizatorilor, limite pentru anumite functii si servicii, pot modifica anumite functii si servicii, serviciile gratuite in servicii preplatite sau pot restrictiona, temporar sau definitiv, accesul dumneavoastra la parti sau la intreaga platforma online / aplicatii, fara notificare si fara a putea fi trasa la raspundere.

7) DREPTURI, LIMITARI SI OBLIGATII

7.1. Drepturi Vizitatori si Utilizatori

Toti vizitatorii si utilizatorii Bursa de Tractari au următoarele drepturi:

 • de a utiliza gratuit motoarele de cautare transportatori si anunturi;
 • de a isi crea un cont de utilizator pe platforma online, completand formularul de inscriere;
 • de a isi crea un cont de client si de a posta anunturi – cereri de transport;
 • de a contacta alti utilizatori prin intermediul modalitatilor de contact puse la dispozitie de site, cu limitarile precizate la secțiunea urmatoare;
 • de a isi administra (adauga, edita, șterge) propriile anunturi si de a-si edita profilul de utilizator;
 • de a reporta activitati suspecte sau frauduloase apartinand altor utilizatori ai Bursei de Tractari;
 • de a solicita administratorilor informatii despre utilizarea platformei sau de a sesiza eventuale defectiuni tehnice, prin modalitatile de contact afisate pe site;
 • de a-și șterge contul de utilizator, in acest sens, accesand sectiunea setari de pe web-site.

7. 2. Limitari ale Vizitatorilor si Utilizatori

Pentru a limita abuzul si incercarile de frauda sau din considerente tehnice, Bursa de Tractari impune unele limitari in utilizarea platformei online si a aplicatiilor mobile utilitare:

 • Nu este permisa accesarea tuturor functionalitatilor platformei online pentru vizitatori;
 • Nu este permis vizitatorilor accesarea datelor de contact inscrise in anunturile Clientilor;
 • Nu este permis vizitatorilor acordarea de evaluari transportatorilor inscrisi in platforma online;
 • Nu este permisa crearea mai multor conturi de utilizator folosind acelasi numar de telefon mobil si nici aceeasi adresa de email;
 • Nu este permisa crearea mai multor conturi de persoană juridica, folosind acelasi CUI;
 • Nu este permisa crearea contului de transportator de catre persoane fizice;
 • Nu este permisa adaugarea in flota transportatorului a platformelor / remorcilor / cap tractor etc care nu apartin transportatorului, conform documentelor de identificare a vehiculului;
 • Nu este permisa adaugarea in flota transportatorului a fotografiilor cu platforme care nu corespund cu caracteristicilor tehnice si constructive inscrise in documentelor de identificare;
 • Anumite funcționalitati sunt accesibile doar dupa aprobarea contului de transportator: afisarea profilului propriu de transportator, afisarea platformelor proprii pe hartile interactive, accesarea aplicatiilor mobile utilitare;
 • Toate functionalitatile disponibile pentru transportatori sunt gratuiete, inclusiv afisarea platformelor pe hartile interactive ale transportatorilor, cu statusul liber / ocupat / locatie fixa;
 • Aplicatiile mobile utilitare pot fi utilizate numai de catre transportatorii cu conturi aprobate;
 • Aplicatiile mobile utilitare pot fi accesate numai de pe mobil, pe baza de utilizator si parola, generate din contul principal al transportatorului.

7.3. Obligatii Vizitatori si Utilizatori

Platforma Bursa de Tractari poate fi folosita doar in mod legal, corect, responsabil, iar sectiunile si functiile website-ului vor fi fi utilizate doar in mod legitim, in scopurile pentru care au fost create. Sunt interzise:

 • Copierea in orice mod si redistribuirea informatiilor, datelor, fotografiilor cu care vizitatorii si utilizatorii intra contact prin accesarea platformei online / aplicatiilor mobile;
 • Inregistrarea cu date false sau cu datele anumitor firme cu care persoanele care s-au inregistrat pe platforma online nu au nicio legatura (nu detin societatile sau nu lucreaza pentru acestea);
 • Partajarea datelor de logare cu firme sau persoane straine – din motive de securitate, este interzisa furnizarea datelor de logare (telefon, adresa de e-mail, user si/sau parola) catre persoane din afara firmei (prieteni, cunoștințe, parteneri, etc);
 • Asocierea a doua firme/entități diferte pe acelasi cont de utilizator;
 • Accesarea Bursei de Tractari folosind boti, scripturi sau programe create in scopul extragerii de informatii, automat sau semi-automat;
 • Accesarea abuziva a bazei de date Bursa de Tractari, in scopuri de nelegitime, de marketing, call-center etc. Accesarile secventiale de profile sau anunturi sunt strict interzise si pot atrage suspendarea contului, cu sau fara instiintare prealabila.

De asemenea, toti utilizatorii Bursei de Tractari au obligatia:

 • De a respecta termenii si conditiile de utilizare prezente in acest document;
 • De a oferi date de contact reale a persoanelor si societatilor comerciale;
 • De a nu publica anunturi / profile false sau orice alte informatii neconforme cu realitatea;
 • De a fi corecți în relațiile cu celelalte firme / personae fizice de pe platforma si de a respecta obligatiile contractuale în care se angajeaza, indiferent daca sunt transportatori sau clienti;
 • De a folosi un limbaj adecvat in mesajul anunturilor / profilelor publicate;
 • De a nu se angaja in activitati de tip spam, hacking sau alte activitati malitioase asupra site-ului.

Orice activitate nejustificata pe platforma online si/sau in aplicatiile mobile utilitare sau impotriva acestora va atrage automat suspendarea contului de utilizator, restictionarea vizitatorului si dreptul de a solicita despagubiri si daune-interese.

8) DREPTURI ȘI OBLIGAȚII BURSA DE TRACTARI

8.1. Drepturi Bursa de Tractari

Administratorii Bursa de Tractari au toate drepturile legale asupra platformei online, administratorii fiiind sigurii in masura sa stabileasca limitele proprietatii si/sau folosintei, inclusiv:

 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, de a restictiona continutul sau de a nu il afisa, cat si dreptul de a suspenda conturile utilizatorilor care nu respecta termenii si conditiile de utilizare publicate, politica de confidentialitate si cerintele pentru functionarea normala a platformei online, fara instiintarea prealabila a utilizatorilor vizati;
 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, al utilizatorilor persoane juridice sau persoanelor fizice autorizate radiate, aflate in faliment, in proces de lichidare sau dizolvare, in procese privind incidente de plata, obligatii sau datorii neachitate sau cu activitatea suspendata temporar (in cazul acestora din urma, accesul se va reda după reluarea activitatii);
 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, al utilizatorilor care refuza sa raspunda solicitarilor administratorilor Bursa de Tractari sau al altui eveniment de importanta deosebita;
 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, al utilizatorilor persoane juridice cunoscute cu incidente nerezolvate pe alte platforme similare, al utilizatorilor cu probleme legale si/sau financiare sau despre care administratorii Bursa de Tractari considera ca prezinta factori de risc ridicat ce pot afecta buna functionare a platformei online / a aplicatiilor mobile si a relatiilor comerciale cu alti utilizatori ai platformei;
 • dreptul de a verifica veridicitatea datelor, informatiilor si fotografiilor publicate de utilizatori, cu precadere cele referitoare la societatile de transport sau la flota transportatorilor. In acest sens Administratorii Bursa de Tractari pot oricand sa corecteze sau sa stearga sau sa nu publice informații false, gresite, eronate, comentarii, anunturi sau descrieri care utilizeaza un limbaj neadecvat sau ofensator, pot sa stearga conturi duble sau false, fara instiintare prealabila;
 • dreptul de a isi selecta utilizatorii. In acest sens, administratorii Bursei de Tractari pot refuza sau bloca accesul in sistem a unor terte persoane pe care le considera inadecvate cu scopul platformei (ex: firme concurente) sau despre care administratorii considera ca, prin activitatea lor de pe Bursa de Tractari, afecteaza buna funcționare a website-ului sau a aplicatiilor mobile (exemplu: copierea de anunturi de marfa, profile, fotografii flota, etc pe alte platforme concurente);
 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, al utilizatorilor, daca sunt constatate abateri care contravin Termenilor si Conditiilor, cum ar fi imprumutul datelor de acces de la o societate la alta, a descrierilor similare, a fotografiilor utilizate pentru flota, creearea de conturi duble, utilizand acelasi numar de telefon, aceeasi adresa de e-mail sau acelasi CUI;
 • dreptul de a suspenda accesul, temporar sau definitiv, al utilizatorilor raportati de catre alti utilizatori al platformei online, dupa verificarea informatiilor care au condus la raportare;
 • dreptul de a lua măsurile care se impun (inclusiv legale) asupra utilizatorilor care se angajeaza in activități de tip spam, hacking, furt de date sau alte activitati malitioase ce au potentialul de a afecta buna functionare a Bursei de Tractari.

In cazul suspendarii accesului unui utilizator, care a achitat anterior suspendarii un anumit numar de credite in vederea utilizarii functiilor platformei online si aplicatiilor mobile, Administratorii Bursa de Tractari isi rezerva dreptul de a nu returna contravaloarea achitata pentru achizitionarea creditelor ramase neutilizate la momentul suspendarii.

8.2. Obligatii Bursa de Tractari

Administratorii Bursa de Tractari se obliga sa mentina platforma online si aplicatiile mobile functionale, cu exceptia perioadelor de mentenanta sau a intreruperilor neprevazute, cauzate de furnizori, defectarea echipamentelor sau a altor evenimente fortuite, ca insolventa sau falimentul.

De asemenea, Administratorii Bursa de Tractari se obliga sa respecte drepturile utilizatorilor sai, astfel cum acestea sunt prevazute in Termenii si Conditii.

9) SERVICII OFERITE, PRETURI, VALABILITATE SI LIVRARE

9.1. Serviciile oferite de platforma on-line Bursa de Tractari sunt structurate in servicii gratuite si servicii prepaid, tinand seama de functionalitatile disponibile ce se doresc a fi utilizate in platforma si de tipul de acces in platforma: vizitator sau utilizator cu cont inregistrat.

9.2. Vizitatorii au acces gratuit si nelimitat la motoarele de cautare: “caut tractare” si “caut client”. Datele de contact ale clientilor nu vor fi afisate public, pentru vizitatori.

9.3. Utilizatorii cu cont de client au acces gratuit si nelimitat, atat la functiile motoarelor de cautare, cat si la toate functiile disponibile pentru clienti, in sectiunea contul meu. Publicarea anunturilor clientilor este gratuita.

9.4. Anunturile clientilor vor fi afisate cu pin portocaliu pe hartile pentru transportatori, cu locatia de incarcare indicata in anunt. Datele de contact ale clientilor vor fi publicate, numai pentru anunturile cu pretul clientului.

9.5. Utilizatorii cu cont de transportator au acces gratuit si nelimitat, functiile motoarelor de cautare, cat si la functiile disponibile pentru transportator, in sectiunea contul meu, inclusiv la functiile de afisare in timp real sau static pe hartile interactive ale transportatorilor.

9.6. Toate serviciile si functionalitatile oferite de platforma online BursaDeTractari.ro sunt gratuite, atat pentru transportator, cat si pentru clienti.

9.7. La inregistrare, utilizatorii cu cont de transportator aprobat primesc gratuit, pentru utilizare functiilor disponbilile, un numar 2.000 CBT pentru testare, valabile nelimitat in timp. Dupa consumarea creditelor test primite, utilizatorii inregistrati cu cont de transportator pot achizitiona credite (CBT) in sectiunea contul meu/adauga credite, prin alegerea unuia dintre pachetele de credite disponibile aici.

9.8. Afisarea platformelor transportatorului in hartile interactive se face la cererea transportatorului, in timp real - prin utilizarea optiunilor de status “liber” sau “ocupat” sau in mod static - prin utilizarea statusului "locatie fixa", pentru fiecare platforma parte. Cand este utilizat statusul "Nu lucrez", platforma nu este afisata pe hartile noastre.

9.9. Statusul “liber” este afisat pe harti cu simbolul pin de culoare verde si indica faptul ca platforma este disponibila. Statusul “ocupat” este afisat pe harti cu simbolul pin de culoare rosie si indica faptul ca platforma nu este disponibila momentan. Statusul "locatie fixa" este afisat pe harti cu pin de culoare galbena si indica faptul ca platforma este la adresa sediului/garajului indicat de transportator in profilul de companie.

9.10. Schimbarea statusului platformei este permisa individual pentru fiecare platforma, atat de catre utilizator, din contul principal al transportatorului, cat si de catre soferul platformei, direct din aplicatie. Statusul platformei permite 2 optiuni contra cost: “liber” sau “ocupat”, status cu care vor fi afisate platformele pe hartile interactive ale transportatorilor si cea de a treia optiune gratuita “nu lucrez”, cu care platformele nu vor fi afisate pe hartile interactive, disponibile pe website.

9.11. Schimbarea statusului in "liber" sau "ocupat" se poate face numai din aplicatie. Schimbarea statusului in "locatie fixa" se poate face numai din contul meu/flota. Schimbarea statusului in "nu lucrez" se poate face si din aplicatie si din contul meu/flota.

9.12. Accesul la functiile disponibile in platforma online va fi permis numai dupa aprobarea contului de transportator. In cazul unor probleme tehnice, accesul la functiile de afisare pe hartile interactive va fi permis cel mai tarziu in 24 de ore de la inregistrarea contului de transportator.

9.13. Creditele CBT consumate nu vor fi restituite, iar creditele (CBT) neconsumate nu pot fi rascumparate si nu vor fi restituite contului de transportator dupa suspendarea sau stergerea contului.

9.14. In cazul in care detectati o problema in utilizarea functiilor contra cost ale platformei, va puteti exercita dreptul de a completa o solicitare/sesizare, transmisa prin formularul de contact.

10) METODE DE PLATA

Metodele de plata acceptate in prezent includ:

 • Carduri de debit / credit Visa, MasterCard, Sodexo, Edenred si Up Romania;

Toate platile sunt efectuate in avans pentru pachetul de credite achizitionat de utilizator.

Toate platile prin card de credit sunt deservite de Netopia SRL (www.mobilpay.ro).

Achizitionarea de credite CBT si platile pot fi efectuate numai de catre utilizatorii cu cont de transportator aprobat. Dupa alegerea pachetului de credite si efectuarea platii, utilizatorul primeste si poate descarca factura emisa automat pentru pachetul achizitionat, in contul meu/facturi.  

11) POLITICA DE RETUR

11.1. Accesul la platforma on-line si aplicatiile mobile Bursa de Tractari sunt considerate servicii de furnizare de continut digital care nu este livrat pe un suport material. Acest tip de servicii constituie o exceptie a dreptului de retragere al utilizatorului din contractul de prestari servicii incheiat la distanta, in conformitate cu dispozitiile art. 16 alin. 1 lit. m) din OUG 34/2014.  

11.2. Sunteti de acord ca pachetele de credite de testare, primite gratuit la insregistrarea contului de transportator nu vor putea rascumparate sau returnate prin aplicarea politicii de retur.

11.3. Prin aplicarea dispozitiilor legale si acceptarea termenilor si conditiilor Bursa de Tractari, sunteti de acord ca sumele achitate pentru achizitionarea pachetelor de credite nu vor putea fi returnate prin aplicarea politicii de retur, in nicio situatie si pentru niciun motiv, nici total si nici partial, indiferent daca acestea au fost utilizate sau nu de catre utilizator. 

11.4. Prin aplicarea aceleiasi reguli, nu poate fi returnata contravaloarea achitata pentru achizitionarea pachetelor de credite, nici in cazul suspendarii accesului la platforma al unui utilizator. 

 

12) DREPTURI DE AUTOR SI POLITICI DE MARCA

12.1. Intregul continut al platformei on-line si al aplicatiilor mobile utilitare, inclusiv, dar fara a se limita la informatii, texte, imagini, grafice, anunturi, profiluri, design, programe pentru calculator, etc., precum si orice alte date, informatii, continut si aplicatii, sunt proprietatea exclusiva a Bursei de tractari, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare si tuturor celorlalte legi aplicabile in materie, privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala (NDA).
 
12.2. Continutul, imaginile, datele si informatiile inscrise in anunturile publicate de clienti si in Profilele de companie publicate de transportatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand Utilizatorilor, fiind protejate ca atare conform legii. Toate drepturile de autor ale utilizatorilor sunt cedate de la data incarcarii in platforma on-line catre Bursa de Tractari, in vederea distribuirii publice.
 
12.3. Cu conditia respectarii acestor Termeni si Conditii, Bursa de Tractari acorda vizitatorilor si utilizatori platformei on-line si aplicatiilor o licenta software, destinata exclusiv pentru utilizare, in scopul si potrivit destinatiei stabilite prin Termeni si conditii, de catre proprietarul Bursa de Tractari.  Licenta software acordata este limitata, fara caracter exclusiv, poate fi cedata numai de catre proprietarul Bursa de Tractari, gratuit sau contra cost, nu poate fi sublicentiata sau transferata catre terte persoane, fara acordul scris al proprietarului Bursa de Tractari. Dreptul de acordare al licentei software de utilizare poate fi revocat oricand de catre Bursa de Tractari, pentru nerespectarea oricarora dintre dispozitiile mentionate in Termeni si Conditii. Toate drepturile de proprietate, drepturile de autor, drepturile de producere, comercializare si distribuire, care nu sunt acordate vizitatorilor, utilizatorilor sau tertilor, in mod expres prin clauzele inserate in Termeni si Conditii, apartin de drept si sunt rezervate exclusiv proprietarului Bursa de Tractari. Incalcarea drepturilor se pedepseste potrivit legii si atrage obligatia de plata a daunelor-interese si prejudiciilor cauzate.
 
12.4. Prin accesarea platformei on-line si acceptarea fara rezerve a termenilor si conditiilor, sunteti de acord sa pastrati intacte toate drepturile de autor, marcile, precum si alte drepturi de proprietate, sa preveniti orice fel de incalcare si sa limitati prejudiciul ce s-ar putea produce.
 
12.5. Nu aveti dreptul de a copia, reproduce, produce, distribui, vinde sau oferi spre vanzare, licentia, inchiria, concesiona sau in orice alte scopuri, sub orice forma, inclusiv lucrari derivate sau componente ale platformei, pentru niciun motiv, niciun fel de continut, informatii, date, fotografii apartinand Bursa de Tractari, fara acordul expres scris al administratorilor platformei on-line. Utilizarea neautorizata acestei platforme si a continutului sau, se pedepseste conform legii, in functie de situatie, poate fi considerata infractiune si atrage raspunderea civila si penala a faptuitorului, pentru prejudiciile cauzate.
 

13) ANUNTURI, INFORMATII, COMENTARII SI CONTINUT ADAUGAT DE UTILIZATORI

 
13.1. Utilizatorii pot posta date, informatii, anunturi, comentarii, sa prezinte sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu invadeaza intimitatea, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, sau aduce alte prejudicii platfomei on-line, proprietarilor, utilizatorilor sau tertilor, nu contine virusi software, campanii politice, scrisori in lant, mesaje in masa, sau orice forma de "spam". Nu aveti dreptul sa utilizati o adresa de e-mail falsa, sa va dati drept alta persoana sau entitate, sau sa oferiti informatii false cu privire la societati, reprezentanti, platforme detinute sau vehicule de transportat, carduri bancare sau alt continut. Administratorii Bursei de Tractari isi rezerva dreptul de a sterge sau edita continutul neadecvat si, daca este cazul, de a suspenda imediat si nelimitat accesul utilizatorilor in cauza la platforma on-line.
 
13.2. Prin postarea de continut sau alta forma de material, numai in cazul in care nu indicam altfel, acordati Bursei de Tractari un drept gratuit, perpetuu, irevocabil, si un drept complet sub-licentiabil si neexclusiv de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea lucrari derivate, distribui si afisa astfel de continut in intreaga lume, pe orice medii. Bursa de Tractari nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi trasa la raspundere pentru niciun continut postat de dumneavoastra sau orice alta terta parte.

 

14) ACTUALIZARI ALE TERMENILOR SI CONDITIILOR
 
Bursa de Tractari isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul termenilor si conditiilor fara notificare prealabila. Folosirea platforma on-line sau a aplicatiilor mobile dupa modificarile aduse acestor Termeni si Conditii implica acceptul dvs. implicit a termenilor revizuiti.
Continutul acestor termeni si conditii este valid incepand cu data de 19.03.2021, data ultimei actualizari si a publicarii pe website.
 
 
15) LEGEA APLICABILA SI JURISDICTIE
 
15.1. Acesti Termeni si Conditii sunt guvernati de legile din Romania - tara in care Bursa de Tractari este inregistrata si functioneaza - si Uniunea Europeana, fara a tine cont de principiile conflictelor de legi. Divergentele rezultate din acesti Termeni si Conditii se vor incerca a fi solutionate pe cale amiabila. In cazul in care nu se va ajunge la un consens, se va apela la organele judecatoresti din raza sediului Bursei de Tractari SRL.
 
15.2. Acesti Termeni si Conditii fac parte conventia incheiata intre dvs. si Bursa de Tractari. Accesul pe aceasta platforma on-line si in aplicatiile mobile utilizare presupune intelegerea, acordul si acceptarea tuturor termeniilor si conditiilor prezente in acest document.
 
Valabilitate din data de 19.03.2021, data ultimei actualizari si a publicarii.