Articole Utile pentru Soferi

Cod Rutier 2021: modificări majore în dreptul șoferilor

Schimbări mari în trafic! Ce schimbări au avut loc în legile rutiere în 2021? Începând de astăzi, ce trebuie să știe toți șoferii? Ce se va întâmpla cu radarul?

O lege adoptată de parlament în 2018 impune poliției rutiere să trimită semnale printr-un panou și să instaleze un radar cu un dispozitiv de măsurare a vitezei la cel puțin 500 de metri distanță. Această clauză a fost ulterior abandonată după două respingeri de către Curtea Constituțională a României.

Vehiculele cu motor sunt în continuare obligate să aibă semne specifice și este interzisă instalarea radarului pe vehiculele „civile”. Liderii României speră că în 2018 vor fi aproape complet liberi de riscul de a fi amenințați pentru depășirea accesului permis, întrucât Parlamentul a adoptat un proiect de lege inițiat de deputatul PNL Florin Roman, care face ca sarcinile de aplicare a poliției rutiere să nu îi poată pedepsi pe cei dornici de viteza Oameni.

„Dacă utilizați echipamente radar instalate pe vehicule fixe sau suporturi rutiere sau utilizați echipamente radar de tip pistol, trebuie să semnalați în prealabil că se află în zone de drum public la cel puțin 500 de metri în zona locală și cel puțin în afara zonei locale prin avertizare semne afișate în direcția de deplasare.2000 de metri, dar în comparație cu radarul, zona locală nu depășește 1000 de metri, iar zona locală nu depășește 4000 de metri „, ceea ce este una dintre prevederile dreptului roman. „Activitățile desfășurate de poliția rutieră pentru a respecta regulile legale de viteză nu se vor limita la acțiuni vizibile și de pre-semnalizare, altfel poliția rutieră și poliția de frontieră nu își vor putea îndeplini sarcinile separat. Obligațiile și obligațiile stipulate prin lege ”
Klaus Johannes

Care sunt schimbările?

Noile indicații din proiect arată că autovehiculele menite controlului în trafic trebuie să fie poziționate vizibil și să prezinte însemnele specifice ale poliției rutiere. Este interzisă utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din automobilele care nu prezintă înscrisurile și semnele distinctive ale instituției în cauză și de către oamenii legii care nu poartă veșmintele adecvate.

Noul proiect de lege vine să salveze inițiativa precedentă: „Autovehiculele destinate controlului traficului, care utilizează dispozitive destinate măsurării vitezei vor fi poziționate vizibil și vor prezenta înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”, este prevederea esențială din noul proiect de lege.

Ai nevoie de tractari auto in Bucuresti?

sau

tractari auto in Ilfov, tractari auto timisioara, tractari auto cluj, tractari auto vaslui

Distribuie postarea pe: